måndag 8 november 2010

Skydda oss för terrorister, Please







Nytt på Fotobloggen
Christer Svärds foton
från sin
Medelhavskryssning

www.kennethsvardagfoton.blogspot.com






Skydda oss för Terrorister, Please.

Jag har just sett en förfärligt TV dokumentär. Den handlade om 11 september 2001 d.v.s. den dagen som öppnade folks ögon mot de i arabvärlden som hatar allt vad USA och Västvärlden står för.



Två kapade flygplan flög in i World Trade Center i New York ett plan kraschades i Pentaton och ett plan störtade i en oländig terräng sedan passagerarna försökt att ta över flygplanet från kaparna. D.v.s. fyra flygplan med passagerare offrades och över tretusen oskyldiga människor fick släppa livet till i denna ohyggliga händelse.

Efter detta så har ytterligare många försök till blodiga attentat genom-förts, främst i USA men även i åtskilliga andra länder.


Vi har med onda människor att göra, människor som inte drar sig för att spränga inte bara sina s.k. fiender utan även sina egna oskyldiga d.v.s. av egen religion och ras.

Jag har rest en hel del och märker av hur säkerhetskontrollerna har blivit allt mer rigorösa oavsett man kommer till USA, England eller Australien. Även när man lämnar länderna är kontrollerna rigorösa, då är det dock främst frågan om sprängämnen och sådant som man försöker att smuggla ombord på flygplanet.

















Det har blivit allt mer obekvämt att vara resenär men samtidigt är man ändå tacksam för dessa extrema säkerhetskontroller.


I dagarna har det avslöjats att USA:s Ambassad i Stockholm spionerat på folk som rört sig runt Ambassaden. Då handlar det inte om folk som är ute på en oskyldig promenad utan folk som rör sig runt Ambassaden på ett till synes onormalt sätt. Som vanligt, har man inte något skumt för sig så har man inget att frukta.

Detta att spionera på folk strider mot Svensk lag men samtidigt så frågar man sig har dessa ivriga kritiker möjligtvis missat något väsentligt?


Sverige terroristernas fristad nr 1?

Har man missat att Sverige idag är mer eller mindre en fristad för många som har vårt land som utgångspunkt för planera allvarliga brott.

Det är fritt fram att ta sig in i landet. Få bryr sig. Skulle man omhändertas av polisen så är man snart ute igen. Få länder eller inga är så blåögda som Sverige.

En bank som har folk snokandes runt om har möjlighet att filma dessa (rätta mig om jag har fel), har man bara ett ärende till Banken så bryr sig ingen.

















Kolla ex. vid Öresundsbron hur ofta där finns Passpoliser i tjänst för att inte tala om tullare? Det är fritt fram. Av alla hundratalet gånger jag kört in vid Lernacken så är det bara en bråkdel av gångerna där varit folk i tjänst, 15% högt räknat. På natten praktiskt taget a l d r i g...

Alla som vill kommer lätt in i landet fungerar det inte första gången så är det bara att försöka igen. Tredje gången gillt.

Nu säger man givetvis att dessa kontroller görs i första land inom EU vilket stämmer men har vi ändå inte rätt att skydda oss om inte detta fungerar?

Tydligen så fungerar i alla fall inte EU:s lagar och bestämmelser som tänkt, här finns luckor lite överallt.

Att Miljöpartiet och VPK anmält det till KU gör bara att man än mer inser att Amerikanarna gör rätt när man bara vill försöka skydda sig. Dessa två partier har tydligen till livsuppgift att skydda ev. brottslingar före vanliga
hyggliga människor.

Synd faktiskt när det gäller Miljöpartiet, skulle gärna lägga en röst på dessa om inte?


Kenneth

foton: Nätet + undertecknad









Inga kommentarer: