fredag 8 oktober 2010

Reserapport del 4.














Peka på bilderna så förstoras dessa


Islänningarna tog över

I min förra reserapport så berättade jag om vårt hotellbyte p.g.a. överbokning.

Det hotell vi flyttade in i är Ok men ej mer. På kvällarna intager vi vår måltid sittandes mitt i ursprungshotellets matsal omgiven av 49 Islänningar. Inget ont i dessa människor de är helt Ok men dom kan snacka och att sitta mitt i hopen och försöka njuta av en "läcker" tre á fyrarättersmåltid är inte kul.

Det hålls tal i oändlighet, vi kan inte göra annat än le och låtsa att vi förstår allt. Vi applåderar vänligt och önskar att den jävla vulkanen aldrig slutat med sitt utbrott. Förutsatt att Isläningarna inte redan kommit iväg vilket skulle vara en ännu större katastrof.

Ikväll sista kvällen i Riva del Garda har vi beslutat att äta på egen hand även om vi betalt middagen på vårt ursprungshotell. Vi klarar inte en kväll á tvåochenhalvtimme till tillsammans med våra nyvunna tjaffsande vänner.

Nu till det positiva

Här är underbart att vara. Skönt väder fast idag har inte solen visat sig. Molnen ligger tunga, helt stilla, uppe i bergen runtom. I ren protest så har vi ändå kört nercabbat för det hör liksom till när man kör en cabbe. I går var det kanonväder och vi körde till den ort som jag bott i för ett antal år sedan, Malcesine.






Malcesine en av Gardas många småstäder som är värd en resa




























När jag hade mitt reseföretag (KES Travel) fick vi en körning för 16 nyutexaminerade Civilingenjörer från KTH (Kungl. Tekniska Högskolan) i Stockholm. Dom skulle besöka ett antal plastindustrier i Europa och Milano var resans slutmål. Innan vi skulle vara i Milano så stannade vi i Malcesine under ett veckoslut för att koppla av. Det var på denna intressanta resa som jag upptäckte Gardasjön.

Fakta om Gardasjön

Beträffande Gardasjön så är denna drygt 5 mil lång. Djupet är som mest 346 meter och snittdjupet är 135 meter. Gardasjön äv vackrast i den norra delen eftersom här finns de högsta bergen, c:a 2000 meter ö.havet. Ju mer söderut man kommer ju mer planar landskapet ut. Oavsett var man befinner sig så är här ändå mycket vackert. Att Gardasjön är ett populärt resmål är inte att ta miste på eftersom det vimlar av turistbussar, främst från Tyskland.

En delikat lunch

Idag besökte vi en Supermarket för vi hade bestämt oss för att njuta av dagens lunch på vår terrass. Det blev Parmaskinka, Gorgonzolaost och en grillad kyckling samt baguetter och vin (givetvis). Pris c:a en hundralapp (exkl. drycken) och då snålade vi inte med hektona.

Beträffande vinet så fanns det små 25 cl förpackningar som kostar 1,30€ i förpackning om tre.

Ett utmärkt vin i praktiska förpackningar. Det var så gott att vi fyller just nu diverse tomrum i Viktor (SAAB Cabben) med sådana förpackningar.





De trevliga förpackningarna (Tetra Pak) som innehöll ett utmärkt vin.

En förpackning á 1,30€ innehöll tre
25 cl mindre förpackningar










Supermarknaden vi besökte var fylld av läckerheter, inte minst då fiskdisken som alltid är lika intressant att uppleva var man än befinner sig.








Tänk att det alltid är så fascinerande att kolla in fiskdiskar var man än befinner sig.





Till sist Viktor, vår vän

Det har alltid varit en dröm att dra söderut i en cabbe. Nu fuskade vi dock eftersom vi satte Viktor på tåget och stack iväg. Men när vi äntligen är på plats där Ferraris, Alfor, Porschar, BMW och Audi Cabbar härskar så känner man sig mycket stolt över att sitta i en Svensk produkt som tilldrar sig det största intresset bland Jetsetarna. Kanske är det bilens kanariegula färg som väcker upp- märksamhet men vi fick också höra från en MC åkare i en häftig Suzuki som befann sig bakom oss i rödljus i södra Tyskland mumla till sin kompis "Die neue SAAB Cabrio"

Sträck på Dig Viktor och Sträck på Er SAAB Automobile Sweden.


















I morgon skall Du på tåget igen och vi lovar att av-larma dig denna gång så du inte tutar och blinkar hela vägen hem.

Bästa Hälsningar från

Kenneth o Anne-Marie

Inga kommentarer: