tisdag 1 mars 2011

Jobbigt men roligt










Se även: http://www.amiralensstorband.se/
http://www.kennethsvardagfoton.blogspot.com/


För större bilder klicka på dem
För större skärm tryck f11 (återgå f11 igen)



Jobbigt men Roligt

I lördagskväll klockan 21 kulminerade c:a 6 månaders arbete i och med att två Serpentinraketer sköts iväg med rejäla knallar på Palladium i Malmö.

Amiralens Storband firade ofattbara 40 år sedan bandet bildades 1971.

Det var givetvis knökfullt i salongen och entusiasmen bland publiken var stor. Det var ingen konsert det var Big Band (Bang) Show från början till slut.

Artikel i Orkesterjournalen nr 1 2011 inför 40-års jubileet bekräftar att Amiralens Storband är det storband i Malmö som ligger närmast Malmö-bornas hjärtan. Detta bekräftas också i nästa nummer där konserten recenseras. Recensionen finns redan nu att läsa i Orkesterjournalens nätupplaga: http://www.orkesterjournalen.com/

Inte mindre än sex musiker från starten är still going strong.

En av dessa, Bengt Jeppsson, spelade t.o.m. med Harry Arnold i början av 50-talet.





Let the Good Times Roll
24 musiker på scenen i ett
tio minuter långt Jam








Men med en sådan musiker eller Entertainer som gäst som Ulf Johansson Werre kan det inte misslyckas. Ulf kan bandet utan och innan och har varit med i de flesta jubileumen som bandet firat.

Uppmärksamhet utanför landets gränser

Att sedan Swinging Hamburg skickat sin Svenske medarbetare Bo Nystöm för att bl.a. hämta material inför en kommande sändning i deras radiostation kändes som grädde på moset. Då inte minst när Bo överlämnade Swinging Hamburgs Diplom till bandet. Det enda band utanför Tysklands gränser utöver The Big Chris Barber Band som erhållit denna fina fina utmärkelse.





Bo Nyström Swinging Hamburg
överlämnar Diplomet till
Anders Åhlin






Styrkan med Amiralens Storband?

För det första hur bandet är organiserat. Här lyser den som bildade bandet, Stig Frölanders arv igenom. En jäkla (förlåt svordomen) ordning och reda. Var och en i bandet har sina uppgifter utöver det rent musikaliska. Ingen repa utan att alla musiker eller ev. vikarier är på plats.
Sedan finns det Två sångsolister av absolut högsta klass som det svänger rejält om, Christina (Nordstrand) och Petri (Soikkeli).

En orkesterledare, Anders Åhlin, som hanterar åtskilliga instrument men som är noggrann ut i fingerspetsarna. Anders har bl.a. arbetat för NDR (Hannovers Radio orkester), Musikalisk ledare för Kronprinsen i Malmö och Cirkus Maximum men har mycket mycket mer på sitt samvete.


Förresten så firade Anders 20 år med Amiralens Storband i Lördags.
Att sedan bandet har c:a 500 låtar i sina mappar plus 50 orginal Harry Arnold arr plus c:a 100 arrangemang från Malmö storband, som lades ner i slutet av 1900-talet, inte att förglömma.
Bandet är ett rent s.k. kamratgäng vilket innebär att man har rimliga kostnader för att driva bandet.
M a o så kan man också ta spelningar i mindre lokaler som inte rymmer de stora massorna.

Åter Till Amiralen

Den 14 april återinvigs Amiralen i Malmö. Det är Etage-gruppen som framöver kommer att driva Danspalatset. Amiralens Storband finns med på invigningen tillsammans med ett antal svenska toppartister. Detta är en sluten tillställning men framöver så finns det kanske åter möjlighet att dansa till Amiralens Storband vem vet?

Tjugofyra Musiker på en scen

För att återvända till konserten på Palladium så slutade denna som en enda stor happening eller jam vilket man också kan definiera slutet som.
De två raketerna + 24 musiker på scen och som det svängde. Publik som redan var på väg att lämna Palladium strömmade in igen. Doxy fanns där, Ulf J. Werre, ja förresten alla fanns där och inte minst Amiralens Storband i sin nya läckra helsvarta dress med sina knallröda slipsar.

Doxy Music

Några ord om Doxy Music.

Kvällen startade med ett prisbelönt förband, Doxy Music. Dessa körde igång när portarna slogs upp och höll på tills Amiralenbandet äntrade scenen till tonerna av Harry Arnolds This is Harry eller Stand By som den också heter.

I Doxy finns två av Amiralenbandets musiker, sångaren Petri Soikkeli och trummisen Anders Hassgård.

Jag har en känsla av att detta var Doxys stora genombrott på allvar.
Bandet gick hem hos publiken. Ett tips till Ulf J. Werre, på väg till Sturup, från undertecknad: Varför inte göra ett antal konserter med Doxy?

Tema Lars Erstrand?

Ulf la pannan i djupa veck och mumlade hmm vad nu detta betydde?






Här svänger det också bättre förband får man leta efter







Till slut en solskenshistoria

Ni som orkat att följa mina bloggar känner till mina utbrott mot diverse P-bolag.

Nu var det dags igen denna gång i Köpenhamn igår måndag. Jag hade parkerat min bil och lagt på 20 danska kronor som skulle räcka en timme.

Jag återvände till bilen när det gått c:a en timme och en kvart. En P-vakt höll för fullt på med att skriva ut böteslappen när jag nådde honom halvspringandes. Han sa "Du har överskridit Din tid med 15 minuter, men ta det lugnt jag river lappen"

och så gjorde han det.

Jag ääälskar danska P-vakter.


Vännen

Kenneth

Kolla gärna in mina filminslag på Youtube.

Över 30.000 har efter c:a 18 månader gjort detta.
www.youtube.com/malmoearena

http://www.swinginghamburg.de/

Fotnot: Amiralens Storband har musiker från:
Malmö - Vellinge - Ljunghusen - Falsterbo - Eslöv - Trelleborg - Staffanstorp - Lomma - Åkersberga (Christina) - Skurup och Löddeköpinge.


= Hela Skånes Storband??











Inga kommentarer: