torsdag 18 augusti 2011

En spännande vecka



















En spännande vecka

Ni kommer kanske ihåg att Amiralens Storband firade sina 40 år med en häftig konsert inför fullt hus på Palladium i Malmö i Februari.  Det var en spännande kväll inte minst p.g.a. att konserten spelades in för att bli en live CD.

Denna vecka så var CD:n klar och spänningen var mycket stor när man slet upp den första CD:n för att ta del av resultatet.

Att ge ut en liveinspelning är ju alltid lite vågat för man kan ju inte som när man gör en studioinspelning göra om inspelningen utan resultatet blir som det blir. Anders Åhlin bandets ledare och tillika producent av CD:n har gjort ett fantastiskt jobb. Inte bara att musiken och inspelningen är av högsta klass utan tillsammans med Jan Olsson "Jolson" så har man skapat ett konvolut som finns med skivan med historik mm över bandet. Att jag sedan känner mig hedrad beror på att alla fotona är tagna av undertecknad vilket gör att även jag känner att jag har del av det hela och inte bara de duktiga musikerna.


Storbandsswing av högsta klass garanteras.


Se även min blogg från konserten (1 mars 2011)




Var kan man köpa skivan?

 
Främst så kommer den att säljas i samband med Amiralens Storbands konserter. Dessa kan Ni hitta på bandets hemsida www.amiralensstorband.se
 

Vi har dessutom fått tillgång till KAK:s (Kungliga Automobilklubben) fina klubblokal tre måndagar (22 o 29 augusti samt 5 september) mellan klockan 17 - 19.  Priset på skivan är 150 kronor.


Nu till Tyskland

Tack vare vännen Bo Nyström och Swinging Hamburg så bär det imorgon av dit för två konserter.
Bandet skall redan imorgon, fredag, framträda på Tower Restaurant vid flygplatsen Uetersen-Heist c:a 35 km nordväst om Hamburg. Inte helt olikt populära Öresundsterminalen i Malmö.
På lördag framträder bandet i Hamburg på Handwerkskammer.

Avslutningsvis så finns bandets Anders Åhlin och Bertil Palm i direktsändning på söndag i radiokanalen Swinging Hamburg.







      

Flygplatsen Uetersen-Heist är en jättestor flygplats som främst har privatflyg. Allt är modernt och massor med flygplan surrar i luften vackra dagar.


Ja nu måste jag fortsätta med packningen. I början av nästa vecka så kan ni läsa om hur det hela avlöpt. 


Bästa Hälsningar

Kenneth


Ps! Dansa till Big Band swing

På Malmöfestivalen kan ni lyssna och dansa till Amiralens Storband. Man spelar upp till dans på Raul Wallenberg scenen på fredag den 26 klockan 19 - 22. 

Med finns inte mindre än tre fantastiska vokalister:
 Hannah Blixt - Christina Nordstrand - Petri Soikkeli det ni!






Inga kommentarer: