lördag 2 juli 2011

Inte kul längre

Undertecknad bakom bussratten när det begav sig

















Inte kul längre

Fredrik Reinfeldt har varit en mycket uppskattad statsminister inte minst av undertecknad men vår statsministers agerande på senare tid har urholkat hans anseende inte bara för undertecknad. Att han inte längre känner sig bekväm med sin roll kan man lätt se när han förekommer i TV. Butter till max tyngd av sina motgångar och framförallt av allt fler som tvivlar på denne (tidigare) så
uppskattade statsminister.

Hade det handlat om motståndarna med Juholt i spetsen så hade det varit förståeligt men detta är ju mer ett kortvarigt skämt.


Förlust i riksdagen

Debatten om sjukförsäkringarna blev till en svidande förlust i Riksdagens extrainsatta debatt med förlust för den sittande regeringen. Man beklagade sig att de rödgröna med stöd av Sverigedemokraterna inte ansåg att frågan behövde längre tid att beredas.

Nu kommer det att sluta med katastrof enlig socialminister Ulf Kristensson(M).  Precis som om den sittande regeringen gjort en seriös utredning när de nya sjukkasse reglerna genomfördes när denna tillträdde.

Vår förre socialförsäkringsminister Christina Husmark Pehrsson (heder åt henne) varnade för drygt ett år sedan för vad konsekvensena skulle bli om man inte ändrade reglerna. Bums så försvann hon och var inte längre aktuell som minister. Ingen i regeringen sade att man kände til dessa varningar vilket visat sig vara ren och förbannad lögn. 


Här är man inte ett dugg bättre än Juholt och hans talesman i Libyenfrågan som också svamlade än hit och än dit. 


SAAB hur stavas det?

Kritiken mot vår statsminister när det gäller SAAB är inte heller nådig. Inte så att man menar att staten skall gå in i bolaget utan det obefintliga moraliska stöd som svensk industri saknar från vår statsminuster är direkt pinsam.

Reinfeldt har gjort allt för att undvika SAAB problemen och därmed nonchalerat åtskilliga tusen som är beroende att ett stöd för att inte bara känna förtvivlan. Skippa en av Brysselresorna och åk till Trollhättan och se de, som nu snart förvisas till skolbänken, i ögonen. Uppträd statsmannamässigt Fredrik, detta skulle innebära mer än alla pengar från staten. 

Snart ser vi alla svenskar lika trumpna ut som Du, var finns glädjen länge?

Att det sedan rullar över 360 000 SAABar på våra vägar är inget att bry sig om.


Littorinaffären 

Idag, (lördagen den 2 juli) avslöjar Aftobladet sanningen om vår förre arbetsmarknadsminister Sven-Olof Littorins hastiga avgång för ett år sedan. 

Det handlade då om familjeskäl, vad jag kan minnas, men nu avslöjar aftonbladet att bakgrunden var att Littorin hade hela 79 sexkontakter via nätet. Detta innebar att han var en mycket stor säkerhetsrisk för både sig själv och regeringen. Här stöttade vår statsminister sin arbetsmarknadsminister till 100% vilket var snygg men händelsen var knappast sådan att Reinfelt blev muntrare.


Ingen politik


Som bloggare har jag alltid försökt att undvika att ge mig in i politiken men nu kunde jag inte bärga mig längre. Min röst har jag genom åren främst lagt på alliansen och jag har också ansett att dessa gjort ett bra jobb liksom tydligen
även stora delar av svenska folket gjort.

Om inga stora saker händer inför nästa val så blir det svårt. En röst på sossarna (om inte man snabbt tänker om när det gäller Juholt) är helt utesluten och händer inget radikalt med moderaternas människosyn så får
 dom inte heller min röst i framtiden. 


Ett Tips till Reinfeldt  


Det är aldrig försent att tänka om och svälja stoltheten. Upp med mungiporna.


Du är för fan Sveriges ledare och har saken i egna händer. Nu är det dags att visa de som har det svårt, oavsett i vilket sammanhang det gäller, att det är Du som leder landet. Lycka till...   




Fotnot: På landets vägar rullar det c:a en miljon Volvobilar, c:a 450 000 VW och på tredje plats c:a 360 000 SAABar.  


Bästa Hälsningar


Kenneth

Nu 39 000 som sett mina filmer på Youtube:
www.youtube.com/malmoearena





  






2 kommentarer:

pekasten sa...

Tyvärr Kenneth. Men jag måste hålla med dig...

Kenneth Svensson sa...

Skönt att jag inte är ensam om denna uppfattning