söndag 31 juli 2011

En rysare på Schiphol





















En rysare på Schiphol


Vi d.v.s. familjen Palm och vi själva kände oss mycket nöjda med att efter 12 dagars kryssningsäventyr sitta i den komfortabla Ford Mondeo taxin till Amsterdams storflygplats Schiphol. Allt hade fungerat till 100% fr.o.m. taxin från bostäderna i Malmö till Kastrup den 19 Juli tills nu. 


Vi var efter denna c:a 600 mila kryssning bara några timmar från Malmö. 


En lång incheckningskö mötte oss men vi hade hyggligt med tid på oss. Efter halva kösträckan så fanns incheckningsautomater där KLM hade representanter till de som valde att checka in via dessa. Perfekt här kunde vi spara tid och vi bad om hjälp av en av dessa KLM medarbetare.


Han fick vår gemensamma biljett och våra pass och satte igång direkt. Det tog inte många sekunder förrän han fick en uppgift på något som liknade ett boardingkort men på detta stod det att Flight KL1131 var cancelled. Vi stod där snopna och villrådiga. KLM representaten hänvisade till KLM:s servicedisk en bit därifrån. 


Anledningen till att avgången var inställd trodde han berodde på attentatet i Oslo åtta dagar tidigare!!!


Servicedisken     


Det var bara att ta en nummerlapp och konstatera att vi var 40 nummer ifrån. Kön kröp sakta sakta fram och vi spekulerade under tiden hur man skulle lösa vårt problem. Tåg? Hyrbil? Övernattning? Inga av dessa alternativ kändes tilltalande. På skyltningen för vår flight så fanns planet fortfarande med. Vi frågade en annan KLM anställd som berättade att man inte tar bort denna information även om flighten är inställd.

Jag ringde hem till min arbetskollega (när det begav sig) Bertil Book och bad honom kolla denna flight. Bertil ringde en stund senare och berättade att flighten skulle ankomma till Kastrup 16.30 och avgå c:a en timme senare.


Äntligen framme vid disken efter en timme och en kvarts väntan. Damen vid servicedisken kollade passen och sa att problemet var att min biljett var bokad i mitt tilltalsnamn Kenneth medan det första namnet i Passet (Jan) var det vilket man använder sig av (dumma amerikanska regler). Inom loppet av en minut så hade vi fyra boardingpass i våra händer.


Varför vi fick uppgiften att planet av inställt fanns det ingen förklaring till. 


Vad hade hänt om vi inte fått detta fixat? Om vi inte kommit fram i tid till servicedisken? Då hade vi fyra stått där med långa näsor. Att få någon övernattning eller annan kompensation hade vi kunnat glömma.


Denna representant för KLM som hjälpte oss vid incheckningen hade utan problem kunnat fixa detta men hans kunskaper räckte tydligen inte till vilket kunde stått oss fyra dyrt.


Schiphol höll på att stjälpa en resa utan problem




Kryssningen då?


Denna handlade om 12 dagar med Nordkap som den stora höjdpunkten. 
I kommande bloggar kommer Ni att få ta del av detta fantastiska äventyr.




Avbruten match p.g.a. smällare. 


Jag skall inte göra några kommentarer eftersom TV, radio och tidningar m.fl. ventilerar ständigt detta trista inslag i vår fotbollsvardag.


Ändå vill jag komma med ett förslag, flytta matcherna till gamla Stadion där löparbanorna effektivt försvårar för liknande attentat.


När man löst problemet, vilket jag är övertygad om att man förr eller senare gör, så kan man återvända till Swedbank Stadion.




Bästa Hälsningar


Kenneth 




Se fotobloggen med fina foton från Spreewald som min vän Christer skickat mig: www.kennethsvardagfoton.blogspot.com

Inom kort Nya filminslag i min Youtubesida.
www.youtube.com/malmoearena

Inga kommentarer: