onsdag 20 april 2011

Sköna dagar



Peka på bilderna så förstoras dessa          










Några dagar i Nordtyskland


Några dagars s.k. lillsemester är aldrig fel, speciellt när man har turen att bo i Malmö eller dess närhet för då har vi bara några timmars körning till Tyskland. 


Tillsammans med vännerna Bertil och Margarethe så drog vi över broarna d.v.s. Öresundsbron och Stora Bält vidare till en liten ort vid namn Silberstedt. 


Denna lilla by ligger c:a 10 km väster om staden Schleswig. Här hade våra vänner vaskat fram ett litet mysigt hotell, Hotel Schimmelreiter, som kunde erbjuda ett paket med tre övernattningar inkl halvpension för det facila priset av 1700:- per/pers (erbjudandet kom via Happy Days).



Ett perfekt utgångsläge för diverse utflykter. Städer som Husum, Schleswig, Kappeln, Flensburg, Rendsburg och Kiel ligger inom rimligt avstånd. 
Till Hamburg är det något längre, c:a 12 mil. 


Rekognosera 


Nu var det inte bara en ren nöjesresa för vi ville kolla hotell och plats för några framtida konserter (Augusti) för Amiralens Storband. Det är radiokanalen Swinging Hamburg som bjudit ner bandet för två konserter. En konsert i Tower Restaurant som ligger vid flygplatsen Uetersen-Heist c:a 25 km från Hamburg.





Hela sällskapet utan undertecknad: Bertil och Margarethe Palm, Anne-Marie samt Bo och Ruth Nyström


Det är Swinging Hamburgs Bo Nyström som håller i trådarna i Tyskland och han gör ett jättejobb för Amiralens Storband i sin kanal.

Den andra konserten hoppas vi att få kunna göra hos Hantwerkskammer i Hamburg. En del detaljer återstår så det definitiva beslutet beträffande dessa konserter kommer under nästa vecka. 

Flygplatsen 

Uetersen-Heist flygplats är en stor träffpunkt för alla flygintresserade. Den trafikeras främst av mindre flygplan. Här fanns ett femtiotal plan på det jättelika fältet. Denna dag (lördag) så sjöd hela flygplatsen av liv. 

Restaurangen var ljus och trevlig, den påminde lite om Öresundsterminalen i Malmö där bandet håller s.k.Öppna repetitioner.  

Husum

Den lilla staden Husum är en av de trevligaste städerna vid Nordsjökusten. Här märks ebb och flod markant även om vattenståndet var högt under våra timmar här.






Resväg

Att ta sig till Husum med omnejd åker man enklast och billigast över broarna som jag nämnde inledningsvis. Sträckan Malmö - Husum är c:a 35 mil.

Jag är inte speciellt förtjust över att betala drygt 1200 kronor för Scandlines överfarten Rödby-Puttgarden t.o.r. när man kan köra över Stora Bält för c:a 500 SEK.
Skall man till Hamburg så är denna väg dock 15 mil längre och tyvärr väldigt enformig.

Betr. drivmedel. Det är svårt att komma under 15 kronor litern för 95 oktan när man tankar längs motorvägarna i Danmark och Tyskland. 


Uppdrag granskning

Janne Josefsson och hans medarbetare tog upp ämnet om kaos i järnvägs-trafiken i Sverige. Det var framförallt SJ och Trafikverket (f.d. Banverket) som fick sina fiskar varma. Man undrar som f.d. järnvägare hur det kunnat gå så illa?

Jag har bloggat om dessa problem tidigare och bl.a. påtalat det dåliga underhåll som man kostar på sina tåg. Detta gäller också underhållet av själva järnvägarna. Jag har också i tidigare bloggar frågat varför man river ner el-ledningar i parti och minut. Svaret är givet, det bristfälliga underhållet av själva infrastrukturen.

              Turkiet. Baskent Express Ankara - Istanbul. Rent och snyggt vad annars?

Det bekräftades också att oavsett partifärg så har alla regeringar skurit anslagen och satsat på avregleringar och sådant vi får betala för nu.

Det enda positiva är f.d. Styrelseordföranden Ulf Adelsson som nu offentligt tar bladet från munnen. Hade han inte sparkats redan så hade han fått sparken.

Betänk, alla som lämnar ett anbud i samband med en upphandling är bara ute efter att tjäna så mycket pengar som möjligt (ett bra jobb, glöm det)

Är man seriös som budgivare och tar betalt för att göra ett bra jobb så vinner man inte upphandlingen. Tyvärr...   


Bästa Hälsningar
Kenneth

Se även:

foton: Kenneth Svensson