lördag 22 maj 2010

Fräcka Danmark










Nu!
Ensios häftiga foton från sin ballongfärd på
www.kennethsvardagfoton.blogspot.com



Fräcka Danmark I.

Tillkomsten av Öresundsbron var det bästa som hänt i vår region. På 20 minuter så är man i Danmark enkelt och behändigt. Allt blev så mycket enklare och folk på båda sidor av sundet blev vinnare över en natt.













Danmark räddade till stor del den Skånska arbetsmarknaden genom att erbjuda arbeten, främst till våra ungdomar.

Sverige å andra sidan räddade många Danskars välbefinnande genom våra generösa invandrarlagar.

Tusentals Danskar bor numera på vår sida p.g.a. bl.a. våra lägre boende- och levnadskostnader. Dom är givetvis hjärtligt välkomna och är ett trevligt inslag hos oss. De flesta av dessa arbetar i och pendlar till Danmark.

Det finns dock en sak som överskuggar denna invandring, skattereglerna. Våra Svenska förhandlare har visat upp en stor flathet och oskicklighet och först i efterhand insett att Danskarna behåller de större delen av inkomstskatten. Detta innebär att vi Svenska skattebetalare egentligen bekostar skolor, bibliotek, sjukvård, barndaghem mm för de som valt att flytta över Sundet.

Våra invandrande Danskar tycker själva att detta är sjukt men kan inget göra.


Fräcka Danmark II.

Region Skåne har beslutat att tillsammans med Malmö/Lund ge ett ekonomiskt bidrag på nio miljoner kronor till Kastrup flygplats. Ett stöd för Kastrup som får det allt svårare i den internationella konkurrensen.

Vanudå!!! Det är ju bl.a. vi Svenska resenärer som i hög grad bidrager till att Kastrup haft stora framgångar genom åren. Vi betalar flygplatsskatter genom att resa till och från Kastrup. Vi handlar i deras shoppar, tar gärna en smörrebröd en öl och kanske också en gammeldansk och många betalar också deras dyra parkeringsavgifter.

Det var inte så många år sedan danskarna deklarerade att Sturup skull bli deras charterflygplats för Kastrup skulle inte räcka till i framtiden.

Vad hände med dessa samarbetsinviter? Jo utbyggnaden av Kastrup fortsatte i oförminskad fart.

Det bidde inte så mycket som en tumme över för Sturup.

Medan våra egna flygplatser (Sturup, Kristianstad och Ängelholm) kämpar i motvind så ger regionen stöd till Kastrup. Det bästa stödet för flygplatsen är väl ändå alla Svenskar eller de som skall vidare till och från Sverige och som kommer via Köpenhams flygplats.

Fräcka Danmark III.

Jag har ju ett förflutet i bussbranschen bl.a. som ledamot, och under fyra år som ordförande, i Skånes Bussbranschförening.

Visste Du läsare av bloggen att vi betalar s.k. Dansk vägmoms när våra bussar kör i Danmark? Det innebär att dessa kostnader betalas av Dig som åker buss i Danmark.

Kanske inget märkvärdigt med det, såvida att Danskarna gör rätt för sig när deras bussar kör på våra vägar.

Nu är det faktiskt så att än en gång så är vi den förlorande parten, i vårt land existerar ingen motsvarande kostnad för bussar från andra länder.


Bornholmsbussarna kör åtskilliga turer dagligen till och från Ystad utan att detta kostar ett nickel. Varför skall dessa komma undan medan en svensk buss som skall in till Köpenhamn skall deklarera och betala för sig?

Än en gång är vi dragna vid näsan. Jag har vid flertalet tillfällen försökt att ta upp problemet med den Danska vägmomsen med deras myndigheter, men detta tycks vara en omöjlighet för man skickas runt till olika myndigheter och får hela tiden svaret att detta är inte vårt bord. Ett bra sätt att snyggt smita undan ett obehagligt problem.

SÅ LÄNGE INTE DANMARK GÖR RÄTT FÖR SIG SÅ SKALL VI FÖR FASIKEN INTE OFFRA EN ENDA KRONA TILL DESSA NORDENS "SMARTASTE"!!! AFFÄRSFOLK.

Bästa Hälsningar

Kenneth



Ps, Förlåt alla mina danska vänner på båda sidor Sundet. Detta är inte riktat till Er, det är politikerna som bär ansvaret för min bitterhet...

Inga kommentarer: