torsdag 28 januari 2010

I afton inställt











I afton inställt!

Kommer Ni ihåg Galenskaparnas klassiker? I går kväll (onsdagen den 27 jan) så påmindes jag om denna då vi fick ställa in en konsert med Amiralens Storband på Öresundsterminalen i Malmö/Arlöv. Det kändes bittert att ta detta beslut, som dock var det enda rätta, då vare sig
flertalet av bandmedlemmarna och säkert många lyssnare inte kunde ta sig till Öresunds-terminalen. Vi (undertecknad) ringde direkt till Radio Malmöhus, efter det att beslutet var taget, och bad dom ta in ett meddelande om detta, vilket kom c:a 10 min senare.

Amiralenbandets hemsida uppdaterades direkt och på mitt nyhetsbrev så gick budskapet också ut direkt.

Bandet är så organiserat att c:a fem minuter efter beslutet var tagit så var alla musiker och berörda informerade om detta.

Krögaren Håkan Axelsson (som till vardags finns i Jönköping), vilken verkligen är en eldsjäl, var ledsen i dubbel bemärkelse inte bara för att det inte blev av utan även för att man stod med mackor och mat för bortåt etthundra personer. Grymt!

För att slå ett slag för Öresundsterminalens kök så serverar man här bland stadens bästa luncher i en mycket trevlig miljö till vettiga priser. Åk gärna dit någon gång och dessutom stöd denna sympatiska krögare med sin fina personal.

Innan jag går vidare i bloggen så vill jag berätta att Ni kan se denna ( I afton Inställt) roliga sketch med Claes Eriksson på min youtubesida.



Klicka på plattan ovan och peka sedan på favoriter så kan Ni bläddra Er fram till denna sketch

Måndag hela veckan lång.

En gammal slagdänga, från 50-talet kanske? Jag vet inte. Däremot minns jag en film från 93 som hade samma namn och med Bill Murray i huvudrollen. En ganska bisarr historia.

När man gick i skolan en gång i tiden så hatade man måndagar liksom när man haft ett jobb man inte gillade. Dessbättre så var detta sällsynt.

I dag älskar jag måndagar (utom när det är snöstorm) för då är det häftig musik lite varstans. Varför? Jo det finns ett antal storband världen över som har namnet Monday Night Big Band. Anledning till detta namn var att dessa band hade det gemensamt att man övade på måndagar och dessutom ofta gav sina konserter denna dag.

Befinner man sig här i södra Sverige så kan man alltid kvista in på Mattsons Musikpub sista måndagen i månaden och lyssna på vårt Malmöbaserade Måndagsband. Detta band är rysligt bra och det är alltid fulla hus när musikerna bjuder på sig själva. Möjligtvis så kan man tycka att musiken ibland är något vass d.v.s. Storbandsjazz, vilket skiljer sig från Swingmusik (Basie, Miller, Goodmann m.fl) som har en bredare förankring bland musikvännerna.


Den ypperlige trumpetaren Mårten Lundgren leder bandet idag. Mårten finns lite varstans bl.a. med Jan Slottenäs, Roger Berg Big Band, Tivoli Big Band. .

Måndagsbandet har bl.a. "fostrat" pianisten Jan Lundgren som idag har hela världen som arbetsplats.

Köpenhamns Måndagsband

Nöjer man sig inte med att besöka Mattssons sista måndagen i månaden så kan man ju alltid ta en tur över sundet och till Paradise Jazzklubb. Här spelar Köpenhamns motsvarighet varje måndag med början klockan 20.30. Efter att besökt Paradise Jazzklubb en gång så kan man notera att Köpenhamns MNBB också är ett riktigt bra storband. Det leds av Niels-Jörgen Steen som också leder Tivoli Big Band. I bandet finns några Svenska musiker varav Roger Berg (Trummor) är mest känd för mig, inte minst p.g.a. att Roger spelat och "fostrats" i Amiralens Storband i många många år.








Roger måste vara en av landets vassaste trummisar kanske t.o.m. världsklass, detta enligt många förståsigpåare.



Ni kan själv konstatera hur bra Roger är i trumduellen med världstrummisen Butch Miles (bl.a. Count Basiebandet) på min videoupptagning som finns på Youtube. Mer om detta plus länk på en av mina bloggar i december.

Åter till Danska Måndagsbandet. Flertalet av bandets musiker finns med i Roger Bergs Big Band. bl.a. musiklegenden och profilen Erling Kroner på trombon.















Erling ovan och Bob Rockwell III nedan, två av bandets många profiler.
















Entréavgiften på Paradise Jazzklubb är 100:- DKK och på Mattsons i Malmö kostar det motsvarande fast då i Svensk valuta. På Mattsons kan man få en bit mat vilket tyvärr inte går på Paradise. Man kan ej boka bord i Köpenhamn, så man måste vara på plats tidigt för att få bra plats.

Bra www.adresser:

http://www.kroner-music.dk/
http://www.mnbb.nu/
http://www.paradisejazz.dk/
http://www.kestravel.se/

OBS! Betr Monday Night Big Bands (Malmöbandets) nästa konsert så äger den rum måndagen den 1 febr.

Klicka på bilderna så förstoras dessa.
Tryck på f11 tangenten så får Du en större bildskärm.

Bra länkar:


http://www.kennethsvardagfoton.blogspot.com/ Nytt intressant från Ensio

http://www.amiralensstorband.se/

www.youtube.com/malmoearena

Bästa hälsningar

Kenneth

Foton:undertecknad

Inga kommentarer: