söndag 6 september 2009

Vart tog veckan vägen?








Större bilder? Klicka på dem.
Större bildruta? Klicka på F11






Vart tog veckan vägen?

Veckan vi har bakom oss försvann lika fort som en skållad råtta (ett uttryck jag lärt mig som barn för c:a 100 år sedan).

Varför?
Jo vi upplevde en fantastisk vecka tillsammans med vännerna Margarethe och Bertil ombord på MSC Orchestra.

Tack vare ett fantastiskt sista minuten erbjudande endast en vecka före avgång från Köpenhamn så kom denna Norska Fjordar kryssning till stånd hastigt och lustigt.

Vår kryssning startade i Köpenhamn och fortsatte till Norge via Kiel där man plockade upp bortåt 1000 förväntningsfullla passagerare från hela Europa.

Därefter bar det av mot Oslo - Stavanger - Flåm - Geirangerfjorden innan det var dags för ett och ett halvt dygn till sjöss och åter till Köpenhamn.



MSC Orchestra är ett av rederiets största fartyg med sina nästan 300 meter. Fartyget sjösattes 2007 och tar c:a 2500 passagerare plus en besättning på c:a 1000 personer.


MSC Orchestra var mäktig var än man lade till som på bilden nedan i charmiga Stavanger.



Stavanger är en stad jag verkligen gillar. Fartyget lägger till mitt i staden ett stenkast från den äldre delen av staden. Denna regntunga dag låg ytterligare ett jättelikt kryssningsfartyg i hamnen, rederiet Costa lines också nästan lika mäktiga Mediterrania.


Här i hamnen ligger Hotell Victoria. Detta sekelsskifteshus är en av de vackraste hotellbyggnaderna som jag känner till.


OMBORD.

En kryssning handlar inte bara om att uppleva nya och gamla platser. Det handlar också om livet ombord. Ett antal dagars lyxliv med massor med god mat, underhållning och musik samt goda drycker till sjöpriser.

Servicen är av absolut högsta klass och hytten t.e.x. bäddas och städas vid behov flera gånger/dag.
I restaurangerna har man duktig, charmig och kunnig pesonal från praktiskt taget hela världen.


Måltiderna tillhör dagens höjdpunkter. Rederiet MSC är Italienskt och maten är också Italien inspirerad vilket innebär icke alltför fet mat men mycket god och vällagad.

Många som inte upplevt en kryssning tror att man skall klä upp sig vid varje måltid. Lugn, så är inte fallet. Två gånger per vecka så är det s.k. galamiddagar. Då klär man upp sig, dock utan att överdriva. Utöver detta så handlar den om normal klädsel dock bör man inte komma i shorts till någon av huvudrestaurangerna.




UNDERHÅLLNING.



Vi d.v.s. Anne-Marie och jag har upplevt några kryssningar av skilda slag under senare år. Mycket och oftast bra musik har upplevts på de sju världshaven! Lugn en överdrift men efter ett antal kryssningar så har man en allt bättre och bättre bild av underhållningen ombord. Vi har ofta klagat på vansinnigt högt ljud i fartygens teatrar men inte här. En ljudnivå som var hög men helt acceptabel och den bästa showen hittills på en kryssning.
Man får ju inte filma men eftersom många ändå gör detta så dristade jag mig till att filma den magnifika avslutningen i fredagskväll vilken man kan se i min Youtubesida. www.youtube.com/malmoearena




Köket ombord

Sista kvällen ombord så var det Buffé Magnifique vid midnatt. Tufft att hålla sig vaken men för de som klarade detta väntade ännu en stor show när man visade upp vad köket förmår.


Innan passagerana kastade sig över den läckra buffén så var det fotodags.



Glöm inte att klicka på bilderna för då missar Ni mycket läckert



Läs och framförallt se ytterligare foton på min fotoblogg som uppdateras senast på måndag.
http://www.kennethsvardagfoton.blogspot.com/

Övriga länkar:
Missa inte mina musikklipp på:
Bästa Hälsningar
Kenneth

foton: Kenneth o Anne-Marie Svensson









Inga kommentarer: