lördag 12 februari 2011

Ett fascinerande land





Större bilder klicka på dem












Ett fascinerande land

De senaste veckorna har jag ägnat åtskilliga timmar framför TV apparaten med att följa händelserna i Egypten med hjälp av Euronews och BBC.

Allt fler svenskar har turistat i Egypten och man har bara hört positiva saker därifrån förutom Montesumas hämd i form av magsjuka.

Själva har jag bara varit en dag i Egypten i samband med en Medelhavskryssning för två år sedan. Vårt kryssningsfartyg lade till i Alexandria och därifrån så gjorde vi en heldagsutflykt till Kairo. Jag måste erkänna att denna dag har präntat sig fast i mitt undermedvetna.


















Några spännande timmar i Giza (Pyramiderna), en mycket intressant sightseeing i Kairo, lunch ombord på en exklusiv restaurangbåt på Nilen hörde till några av höjdpunkterna.


















Vid Giza så stötte man på en massa kamel- och hästfolk som mer än gärna visade upp sig. Vänliga och snälla människor, kanske lite påträngande men detta hör liksom till dit turister i tusental vallfärdar.

Samma människor som störtade hotfullt in på Tahrirtorget på sina hästar och kameler. Dom trodde att dom gjorde landet en tjänst men detta blev i stället en björntjänst som gick ut över dem själva.

Ett par av de unga ryttarna slets av från sina djur och stenades till döds.

Usch, när folk ställs mot folk vilken tragedi detta innebär men samtidigt så fanns det väl inga andra möjligheter att få bort Hosni Mubarak. Nu har han troligen lämnat landet med sina uppskattningsvis 450 miljarder. Hoppas bara att man kan spärra kontona så att denna ofantliga summa återförs till landet och kommer befolkningen tillgodo.

Nu är det bara att hoppas att fortsättningen inte splittrar folket vilket man är rädd för skall ske.



















Jättestaden Kairo

Kairos folkmängd uppgår till 6,7 miljoner invånare men med förorter mellan 11 - 18 miljoner beroende på hur man mäter, allt enligt Wikipedia.


















Kario ligger drygt 15 mil från Medelhavskusten. Nilen rinner genom staden likt en pulsåder..
















Vi fick en god lunchbuffé ombord på restaurangbåten ovan. Lunchen avslutades med en uppvisning av en välpumpad läcker magdansös. Ni skall få njuta av ett foto av denna exotiska kvinna men för att hålla Er på halster så kommer denna bild i nästa blogg.















Ett besök i en ateljé som framställer tavlor på Papyrus hör ju givetvis också till när man besöker Egypten.
















Denna jättestad bjuder liksom andra storstäder på två ansikten. Den lyxiga delen och den som man helst inte vill visa upp.

Elände och fattigdom.


















Mitt i staden, husdjur på bostädernas tak.


















Ni som följt min blogg en längre tid känner nog igen en del bilder mm för jag har berättat om detta besök tidigare. Hoppas att Ni ursäktar men med tanke på vad som hänt i Egypten så känns detta ändå fortfarande aktuellt.

Nu börjar den stora folkrörelsen.


















Bil(d)en som plagierades

Nedanstående bild fick jag från Australien för c:a 10 år sedan. På senare tid har bilden återkommit i alla möjliga former. Svensk text på bilens sida. Inte fel i det, folks kreativitet är värda allt beröm men ursprunget tycker jag att man gärna kan nämna.





















Q-Park fortsättning

Jo jag höll på att glömma Q-Park. Utöver alla rapporter från Egypten så är även Q-Parks sjuka företagsfilosofi en följetong, åtminstone i TV 4 (utmärkta) lokala nyheter som vid flertalet tillfällen berättat om detta P-bolags sätt att dra in pengar.


Länk finns i min förra blogg.

Bästa hälsningar

Kenneth

Foton: Undertecknad och nätet.



Bra www adresser:


http://www.kennethsvardagfoton.blogspot.com/ (gästfoton)

www.youtube.com/malmoearena (Musik mm).

http://www.amiralensstorband.se/ (Amiralens Storband 40 år - Historik mm)










Inga kommentarer: