tisdag 27 april 2010

På banan igen



















Tillbaka till verkligheten!

Som Ni bästa vänner noterade så var min förra blogg lite hemlighetsfull. Nu är det dags att avslöja vad jag haft för mig den senaste tre veckorna.

Jag (vi) har förverkligat ännu en dröm, en dröm jag haft sedan barnsben nämligen att en gång i livet få korsa Atlanten.

Låt mig få börja från början. Kryssningsspecialisten Globetrotter hade en annons i Januari som handlade om att kryssa från Fort Lauderdale till Southampton
d.v.s. en 15 dagar lång kryssning till ett fantastiskt pris, 13.000 kronor.



















Independence of the Seas i Funchal, Madeira.


I priset ingick flyg Arlanda - Fort Lauderdale samt från Southampton - Arlanda. Till detta alla transfers, två övernattningar inkl. frukostbuffé på 5-stjärnigt hotell samt dricks ombord på Royal Carribeans jättefartyg Independence of the Seas.

För c:a tusenlappen extra per person så fick man utsideshytt.

Skall man kryssa till extra bra priser så skall man passa på under hösten resp. våren när de stora fartygen korsar Atlanten för att tillbringa kryssningssäsongen i annan världsdel. Förr gick dessa fartyg halvtomma men nu fyller man dem tack vare diverse fantastiska erbjudanden. Vårt fartyg var fyllt till bristningsgränsen d.v.s. c:a 3500 passagerare.















Till att börja med sex dygn till sjös. Enda landmärke Bermuda och ett enda fartyg i sikte under dessa dagar. Största djup c:a 8600 meter d.v.s. som Himalayas toppar.

Nya upptäckter

Jag har upplevt nya platser som Azorerna, Madeira samt den för mig tidigare okända spanska staden Vigo. Utöver deessa tre strandhugg så blev det även en dag i Lissabon.

Men först 6 dygn till sjös i ett blåsigt och delvis stormigt Atlanten. Vi hade hört att man skall åka över Atlanten på våren för då är det fint väder, tänk vad vi bedrog oss. Inte en dag till sjös där jag kunde inviga mina nyinköpta badbyxor. Fast vädret var fint när vi lade till i Madeira och Lissabon men då ville man vara i land.




Fast det märktes mycket lite av det dåliga vädret ombord, åtminstone när man var under tak. Man tänkte mycket på våra emigranter som korsade Atlanten packade som sillar i fartg som saknade alla dagens moderna utrustning för att inte tala om våra vikingar och andra sjöfarare från tidigare sekel.



Jag skall i kommande bloggar berätta mer om denna fantastiska upplevelse liksom att visa en hel del bilder.


















Till slut för denna gång så vill vi (jag och hustrun Anne-Marie) tacka vännerna Agneta och Bertil för det trevliga sällskapet som var pricken över i på detta fantastiska äventyr.

Vännerna
Kenneth o Anne-Marie


Kolla min Youtubesida för här kommar inom kort några inslag från resan.
www.youtube.com/malmoearena

Inga kommentarer: