fredag 24 april 2009

Malmö - vart är vi på väg?
















Malmö - vart är vi på väg?

Idag fredag på morgonen i Malmö två storbränder i Hamnen, i går kväll, som vanligt ett antal bränder på Rosengård, brandkåren släcker inte längre, "vi vill inte riskera livet" säger brandmännen.

Numera kommer folk från när och fjärran för att studera Malmö, det gäller inte längre Västra hamnen med Turning Torso utan helt andra saker. Rosengård mm.

Vi som bor i staden är undrande. Varför görs inget radikalt. Finns det bara politiker som vill visa upp sig när det är något positivt?

För varje dag som går får man höra och läsa om än det ena och än det andra. Bara negativt, tyvärr.

Det är detta som numera dominerar stadsbilden av Malmö. Är det inte Akuten, är det inte överbelamrade Vårdcentraler, är det inte kackerlacker i bostäder eller polis och brandmän som inte vågar eller vill riskera sina liv, fullt förståeligt, så
är det den allmänna nerskräpningen, t.o.m. gässen jävlas med oss.

Snälla Reepalu, Beatrice Ask eller Ni andra som kan påverka, gör något NU!

Detta är det man helst vill syssla med som politiker d.v.s. slippa att ta tag i obehagligheter.

Ni har betalt, t.o.m. jäkligt bra betalt t.o.m. för att göra ett jobb. Då gäller det väl även sådant som inte bara är glassigt väl?

Valborgsmässafton nästa!

Vad händer då? Förhoppningsvis inget våld, fast man vet inte. Däremot kan jag garantera att dessa ungdomar som värnar mer om miljön än någon annan kommer att skräpa ner. Här gäller inga papperskorgar eller containrar. Nu är det gräsmattorna som gäller.

Normalt vackra Tallriken i Pildammsparken den 1 maj 2008

Nåväl man kan se positivt också på saken, det ger folk arbete och det är inte illa.

Gatuarbeten mm.

Jag har tidigare berättat om alla gatuarbeten som förpestar tillvaron för alltifrån fotgängare, cyklister, bilister, busschaufförer och en massa yrkeschaufförer. Dessa arbeten tycks aldrig ta slut.

Gatuarbeten som är klara (Kalkbrottsgatan) grävs upp igen för nya installationer (EON) som naturligtvis skulle klaras av med en gång. Här får alla trafikanter köra en bra omväg. Bussarna likaså, undrar bara om bussbolaget får ersättning för den knixiga extrarundan? Det måste handla om stora summor eftersom gatan har varit avstängt i ett antal månader.

Sedan så finns det ofta inga som arbetar på dessa platser utan allt tar extrem lång tid.


Varför? Jobbar alla på och runt Malmö nya Fotbollstadion? Det tror jag i alla fall. Här verkar de flesta finnas just nu.
Betalare av allt byggelände är ju Du och jag, d.v.s. skattebetalarna.

Strö salt i såren!

Som inte ovanstående skulle räcka så har vi ju våra kära demonstranter som gärna har kul och tar till hårdhandskarna samtidigt som man utsätter allmänheten för fara. De som gärna är maskerade och som sällan vågar uppträda en och en utan har ett flockbeteende liksom gässen i våra parker.

(Ärligt talat, jag föredrar gässen!)

Bara en sak att göra. Huka oss...

Vi borde kanske likt denna jättepojke på konstmuseet AROS i Århus huka oss.

Fast att blunda också är kanske inte helt fel...

Skall också nämna avslutningsvis att orsaken till de två bränderna i Malmö är ännu inte utredda. Oavsett orsaken så är denna blogg ändå ett allvarligt inlägg i Malmös situation idag.

Bästa Hälsningar
Kenneth

(som också tagit fotona).

Lite positivt om Malmö mm på

Men även på









Inga kommentarer: