tisdag 14 december 2010

Julmarknad mm







För större bilder peka på dem.


Nytt! Lennart Larssons egna bilder från Julmarknadsresan





Julmarknad ett måste?

Så var det dags igen att uppleva en tysk Julmarknad, denna gång gick färden till Rostock. Bor man i denna del av landet så tar det inte så många timmar att ta sig till Tyskland. D.v.s. fyra timmar från Malmö.

Buss efter buss vallfärdar till de tyska Julmarknaderna. För vår egen del till en av våra favoritstäder, Rostock. Julmarknaden i Rostock tillhör en av norra Tysklands största och även trevligaste enligt min personliga uppfattning.

Totalt tre dagar boende på Hotel Radisson Blue (f.d. Radisson SAS) = Rostocks finaste hotell.




















Resan var fullbokad sedan ett halvt år tillbaka. Resenärerna är nästan samma för varje år och detta tack vare vännen Bertil Book (Tjörnarpsbuss) som arrangerar dessa resor. Tidig morgon d.v.s. avfärd från Tjörnarpsbussterminalen i Oxie klockan 6 Brrr.

Strax efter bron serverades alla passagerarna vardera en miniflaska Jägermeister och choklad, vin, whisky mm så det tog inte lång stund förrän stämningen var på topp och den grymma morgonen glömdes bort.

Bertil är verkligen generös och bjuder sina passagerare på allt man önskar, därför fullsatt buss från år till år.

Wurstar med tillbehör

















Sedan var det korv och Glühwein mit Schuss d.v.s. rom för hela slanten.

En mugg Glühwein mit Schuss kostar 3.50 men när man betala så har man lagt på ytterligare en á två Euro. Det är inte för att luras utan en deponering så att man lämnar tillbaka den fina muggen alt. behåller denna.















När det gäller korvar så är Currywursten min favorit. I Sverige är det svårt för att inte säga omöjligt att hitta en fin Curryketchup numera men i Tyskland så är detta en stor tradition och det finns mycket att välja på.


















Det tävlas årligen i Tyskland vem som har den godaste Curryketchupen och jag kommer ihåg att för ett antal år sedan vann VW verkens personal-restauranger i Wolfsburg denna åtråvärda titel flera år i rad. Man kan köpa denna läckra Curryketchup om man råkar att komma dit och jag vågar nästan påstå som Guide Michelin uttrycker det "värd en omväg"...

















Redan vid 11-tiden så är det fullt med folk på julmarknaden.





























Stämningen är hög på Julmarknaderna och trots rikligt med Glühwein och öl så ser man aldrig någon berusad, inte ens någon svensk.















Man kan avrunda dagen med ett besök på det vidhängande tivolit om man nu känner för det.
















Julfest på Annebergsgården

För en stund sedan kom vi hem efter att avnjutit en god bit julmat och en trevlig underhållning i form av My Fair Lady i en annorlunda tappning, d.v.s. man startade vid slutscenen och föreställningen slutade där den började om ni förstår? Det hela ägde rum på Annebergsgårdens årliga SPF julfest.














Hela ensemblen och nedan Bo Lood i rollen som Freddy


Jag filmade det hela och fick in körschemat där jag bl.a. kunde läsa "Brasan tas in under applåderna"... Det är till att vara självsäkra minsann men så blev det d.v.s entusiastiska applåder från den över 100 hövdade publiken.

Stand By

är namnet på Harry Arnoldsällskapets tidning och ikväll så kom årets sista nummer precis från tryckeriet. Den var med andra ord rykandes färsk när Harry Arnold Sällskapets trevlige ordförande Bo Hirche fick en tidning att bläddra i under pausen eftersom Bo medverkade i föreställningen som Professor Higgins.


Bo verkade nöjd med vad han läste i senaste numret. Ett tips till läsare av denna blogg, gå med i Harry Arnoldsällskapet. Det kostar bara 250 kr/år och då får ni bl.a. denna tidning fyra gånger per år och dessutom så stöder ni minnet av Harry Arnold, en av våra stora musiklegender genom tiderna.
Det var allt för denna gång. Årets sista blogg kommer i veckoslutet för sedan sticker vi (Anne-Marie och undertecknad) iväg för att fira jul och nyår på en Rhenkryssare. Mer om detta kommer framöver.

I fotobloggen härnäst så hoppas jag att få visa Lennart Larsons foton från julmarknadsresan.

Önskar Ni bli medlem i Harry Arnoldsällskapet maila:
jannac@telia.com (=kassör Jan Jansson)


Ha det

Kenneth


foto: Kenneth Svensson


Bra www adresser:

Inga kommentarer: