fredag 2 september 2011

En hjälpande hand



En hjälpande hand

Jag har berättat tidigare om vännen Staffan, som bor i Borås, och hans landsomfattande tester av Napoleonbakelser. Staffan åker land och rike runt och testar dessa läckerheter. Idag när jag var inne på Café Valhalla på Tessins väg i Malmö för att inhandla matbröd av något slag då fanns den där, en enda futtig Napoleonbakelse kvar i kyldisken. 

Nu är det så att undertecknad är ju inte kroppsligt byggd för dylika tester. Men vad fan då, den smällen får man ta, fast hustrun lär motsätta sig en dylik test
men det biter inte på mig.



Kvinnan i Caféet la bakelsen i en elegant tårtkartong med utrymme för två bakelser. Hustrun satt i bilen och väntade när jag utförde mitt ärende. "Vill Du hålla kartongen" sa jag! "Du får absolut inte vippa den utan håll den blick stilla" fortsatte jag och tydligen så lät det som ett kommando för hon satt blickstilla och sa inte ett knäpp under hemfärden vilket är ovanligt för hon tjatar numera ständigt på att jag glömt att slå från blinkersen, 
vilket hon dessvärre har rätt i.

Nu var det bakelsen vi skulle tala om. Väl hemma så var det dags för fotografering. Fast först packa upp den försiktigt försiktigt. Lite smulor fanns i botten av kartongen, illa. Bakelsen skulle fotograferas från alla möjliga vinklar, det gäller ju att imponera på Staffan och man behandlar inte en kejsare (bakelsen) hur som helst.

     



Därefter åter till kylskåpet med största försiktighet och där befinner den sig för närvarande för jag törs inte äta den för den är så vacker och med tanke på min kroppsbyggnad så är det kanske bättre att Ni läser Staffans blogg för han är specialisten.


Sedan är det bara att scrolla sig tillbaka till testerna

Ha det så bra

Kenneth

Ps kolla gärna in min fotoblogg

eller min filmsida 


Givetvis så kunde jag inte motstå frestelsen här är:

Resultatet

Min Napoleon är nu ett minne blott.
 Frestelsen gick inte att motstå.










Resultat:
Tre gafflar och en sked (hittade bara tre gafflar) skeden kan räknas som en halv poäng.


Till slut en fråga till Staffan, hur fasiken äter man locket på ett fint sätt? 







1 kommentar:

Staffan Sävenfjord sa...

Hej Kenneth!

Trevligt att fler testar napoleonbakelser. Även mina kroppsmått börjar göra att jag nog får dra ner på de här testerna. Jag såg också att du använde tårtgaffel. Det ger extrapoäng!

Det finns en anledning till att jag bara fotograferar napoleonbakelsen innan jag börjat äta på den. Nämligen att den rätt snart rasar samman på samma sätt som din gjorde. Men så skall det väl vara och den är ju lika god för det.

Hälsningar
Staffan